Camp Cooking

Camp Cooking: heerlijke buitenrecepten

11.02.2021

SPORT 2000 Healthy Sports Advisor Claire El-Hagge laat u 3 heerlijke buitenrecepten zien die goed smaken en u zeker zullen versterken tijdens uw wandelingen.

Deel dit artikel met vrienden

Couscous Italia

Couscous Italië

Ruimtebesparend, snel gekookt - couscous is het reisvoedsel voor lange etappes.

Ingrediënten:

2 kopjes volkoren couscous

20 gedroogde cocktailtomaten

1 kopje Parmezaanse kaas

Peterselie, basilicum en prei (allemaal gedroogd)

1 blokje groentebouillon

2 eetlepels olijfolie

Voorbereiding:

  • Breng twee kopjes water aan de kook met het bouillonblokje en roer de couscous, gedroogde kruiden, prei en olijfolie erdoor.
  • Zet het deksel op de pot en haal het van het vuur; wacht tot de couscous is opgezwollen.
  • Roer voorzichtig, voeg Parmezaan en gedroogde tomaten toe.
  • Als u ruimte heeft in uw rugzak of kano, kunt u het gerecht afronden met een plakje ham of stukjes salami.
  • En in plaats van gedroogde prei gaat een verse ui net zo goed mee.
  • Probeer het op je volgende langere reis. Je maag zal blij zijn.
Linseneintopf

Rode linzenstoofpot

Geen tas eten meer op tournee! De ingrediënten voor deze linzensoep passen altijd in je rugzak.

Ingrediënten:

1 grote wortel

2 tenen knoflook

200 g rode linzen

1 blokje kippenbouillon

1 snuifje chilipoeder

1 theelepel zout

2 grote, kruidige worsten (bijv. chorizo)

2 lente-uien

Voorbereiding:

  • Was de wortel, schil hem en kwart hem in de lengte.
  • Snijd de gepelde knoflook in plakjes.
  • Kook beide met de linzen, bouillonblokje en chilipeper in 600 ml water gedurende ongeveer 15 minuten tot de linzen gaar zijn.
  • Voeg dan pas zout toe. Voeg de plakjes worst toe en breng het aan de kook.
  • Serveer besprenkeld met gesneden bosuien.
  • Tip: Kan worden gevarieerd met andere soorten worst of groenten (bijv. verse tomaten, paprika's).
Soja Pasta

Sojapasta

Gedroogde champignons en truffelolie maken van deze eenvoudige maaltijd een luxe buitengerecht.

Ingrediënten:

200 g sojanoedels

6-8 gedroogde wilde paddenstoelen

1 knoflookteen

Olijfolie

Truffelolie

1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Zout

Voorbereiding:

  • Breng water met een beetje zout aan de kook in een pot, kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet het water af, leg de pasta aan de kant.
  • Bak de fijngesneden knoflook en gedroogde champignons met olijfolie in een pan tot ze kleur krijgen, roer de pasta erdoor en besprenkel ze spaarzaam met truffelolie.
  • Strooi als laatste de geraspte Parmezaanse kaas erop.
  • Proef het eerst, voeg dan eventueel een beetje zout toe.

Dit zou u ook kunnen interesseren: