Tipps für Mückenschutz

Tips voor bescherming tegen muggen

03.08.2021

Muggen zijn niet alleen hinderlijk, maar kunnen in sommige regio's ook gevaarlijke ziekten overbrengen. We zullen je laten zien hoe je jezelf het beste kunt beschermen en wat je kunt doen om de kleine bloedzuigers te vermijden.

Deel dit artikel met vrienden

Op de verkeerde plaats op het verkeerde moment?
"Wie in het begin van de zomer naar Scandinavië reist, moet sterke zenuwen hebben", waarschuwt gezondheidssportconsultant Claire El-Hagge. Ze weet uit eigen ervaring dat muggen in die tijd bijzonder talrijk en dorstig zijn.
Meer informatie vindt u hier: mueckenschutz-ratgeber.de/muecken-ausland und mueckenatlas.de

Wandelen langs muggen
Muggen leven graag in vochtige, schaduwrijke en windstille gebieden. Plan uw dagelijkse etappes zo dat ze leiden over bergketens met weinig begroeiing en slechts zelden door bossen, langs meren of door moerassen.

Houd de muggen gewoon buiten.
Zelfs als het niet mooi is: Een hoed met een rand en een hangend muskietennet is de beste bescherming voor hoofd en nek. Draag ook sokken, broeken en met permethrin geïmpregneerde overhemden met lange mouwen.

Zwaai de chemische club - maar goed!
Afweermiddelen met de werkzame bestanddelen DEET, zoals die in Nobite, Care Plus, Anti Brumm Forte of Icaridine in Autan werken het beste.
Belangrijk: Hoe hoger de concentratie van de werkzame stoffen, hoe langer de remedies werken, niet hoe beter.

De juiste camping is bepalend
Uw plaats om te kamperen moet winderig zijn en boven de boomgrens liggen. Zorg ervoor dat er geen vijvers of vochtige weiden zijn.

Doe het rustig aan en ontspan
Muggen worden aangetrokken door lichaamsgeuren, maar ook door warmte en kooldioxide. Dus vertraag en vermijd overmatig zweten.

In het net gaan
Voor pension- en hotelovernachtingen wordt een klamboe aanbevolen, die over het bed kan worden bevestigd.

Rooksignalen als luchtverdediging
Geurkaarsen en wierookspiralen kunnen een effect hebben: In één test is het aantal mensen dat in de rook zit met 42 procent gedaald.

„Let op de concentratie van actieve bestanddelen in muggensprays“

Claire El-Hagge
Gezondheidssportadviseur

Dit zou u ook kunnen interesseren: