Obstacle Races

Obstacle Run

10.03.2021

Iedereen die deelneemt aan Obstacle Runs heeft één ding gemeen: de zoektocht naar die speciale kick. Het maakt niet uit of het nu gaat om Fisherman's Friend StrongmanRun, Tough Mudder, Lake Run, Spartan Race of Mud Master. Als deelnemer aan een evenement dat vaak "mud run" wordt genoemd, kun je echt vies worden.

Deel dit artikel met vrienden

Dit moet je weten:

Looptijden en vergoedingen

Bijna geen enkel ander evenement ter wereld is zo snel gegroeid als Tough Mudder. De OCR loopt (Obstacle Course Race) komt eigenlijk uit Engeland. Bij de drie Tough Mudder-evenementen in 2016 in Duitsland (Noord, Zuid, NRW) gooiden in totaal 34.000 atleten zich in de modder. In Duitsland wordt de Fishersman’s Friend StrongmanRun vaak de moeder van alle hindernisbanen genoemd. Hoe complexer en professioneler de hindernissen worden gebouwd, hoe duurder de deelname is. Entreegelden tussen 50 en 100 euro zijn de regel.

De juiste voorbereiding

Om de race zo goed mogelijk onder de knie te krijgen hadden Steffi en haar broer zich speciaal op de race voorbereid. Naast twee tot drie loopeenheden per week stond training in de sportschool of in de natuur op het programma.

Obstacle Races
Händlersuche Kartenteaser

Vind een winkel in de buurt